O viață socială activă menține sănătatea cerebrală pe măsură ce organismul înaintează în vârstă

Socializarea cu cât mai multe rude și prieteni ajută la menținerea unei minți agere pe măsură ce organismul înaintează în vârstă, conform unui nou raport, citat luni de UPI.com.

”Nu este ieșit din comun ca legăturile noastre sociale să se restrângă pe măsură ce înaintăm în vârstă”, a declarat Marilyn Albert, profesoară de neurologie și directoare în cadrul Johns Hopkins University din Baltimore.

”Acest raport oferă multe sugestii utile despre lucrurile pe care le putem face pentru a îmbunătăți calitatea relațiilor noastre cu familia și cu prietenii, care pot fi benefice în menținerea abilităților noastre mentale”, a indicat Marilyn Albert într-un comunicat de presă.

Raportul analizează de asemenea beneficiile sociale ale deținerii unui animal de companie, modul cum comunitățile de prieteni de aceeași vârstă pot impulsiona relațiile sociale, cum relațiile apropiate sunt benefice atât în plan fizic cât și mental și cum rețelele de socializare, inclusiv Facebook și Skype, îi ajută pe cei în vârstă să mențină legăturile sociale.

Raportul este realizat de AARP și Global Council on Brain Health (GCBH).

Un alt studiu realizat de ARRP a scos la iveală faptul că aproape 4 din 10 adulți cu vârsta de 40 de ani sau peste nu au spus că au legături sociale. Persoanele respective au raportat și probleme în ce privește sănătatea mentală.

Sarah Lock, vicepreședinte în cadrul AARP și director executiv al GCBH, a declarat: ”Știm că singurătatea și izolarea socială pot spori riscurile pentru sănătatea fizică la persoanele în vârstă”. Dar se observă că afectează și sănătatea mentală, așa încât ‘oamenii care sunt implicați social au un risc mai scăzut în ce privește declinul mental ceea ce ne arată cât de importante sunt conexiunile sociale pentru sănătatea cerebrală”, potrivit lui Lock.

Potrivit AARP, adulții în vârstă își pot extinde legăturile sociale inclusiv cu persoane tinere, pot participa la un club tematic sau la cursuri cu anumite specialități, pot vizita, telefona sau transmite mesaje e-mail cu regularitate rudelor, prietenilor sau vecinilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 91