Oamenii de ştiinţă au descoperit un mod de a fotografia prin perete, folosindu-se de Wi-Fi

Cercetătorii britanici au descoperit o nouă modalitate de a face fotografii, prin perete, folosindu-se de proprietăţile transmisiei Wi-Fi, scrie Science Alert. Oamenii de ştiinţă au descoperit un mod de a fotografia prin perete, folosindu-se de Wi-Fi.

”O cameră poate fi scanată în întregime folosind doar transmisia Wi-Fi”, a spus Philipp Holl, unul dintre cercetători, student la Technical University din München.

Iniţial, Holl a construit dispozitivul ca parte din lucrarea sa de absolvire, cu ajutorul profesorului coordonator Friedemann Reinhard. Mai târziu, cei doi şi-au depus studiul la jurnalul ştiinţific Physical Review Letters, care l-a şi publicat la începutul lunii mai.
Potrivit studentului, tehnologia se află încă în faza de prototip şi are rezoluţie limitată, dar este încântat de viitor.

“Dacă este o ceaşcă de cafea pe masă, ai putea să vezi că ceva se află acolo, dar nu i-ai putea observa forma. Totuşi, se poate observa conturul unei persoane, al unui câine sau chiar a canapelei. De fapt, orice obiect care are dimensiunea mai mare de 4 centimetri”, a spus Philipp.

Tânărul a publicat un videoclip pe YouTube, în care explică cum este posibilă fotografierea prin perete:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =