Oamenii risipesc 500 de grame de alimente zilnic (2)

Cercetătorii spun că educația privind prepararea și depozitarea fructelor și legumelor proaspete, cunoscând diferența dintre abraziune și stricare, este critică. Există eforturi de modificare a politicilor în acest sens cum ar fi revizuirea datelor de expirare și a etichetelor, educație pentru planificare și preparare alimentară.

Există eforturi peste tot în lume pentru a reduce risipa de alimente, inclusiv din partea angrosistului francez Intermarché – campania “inglorious fruits and vegetables”, care promovează gătitul legumelor lovite sau cu defecte superficiale.

Deșeurile alimentare sunt o problemă care își produce efectele în mai multe moduri. Dacă ne uităm la ea din punct de vedere holistic atunci va deveni tot mai important să găsim moduri sustenabile de a îndeplini nevoile unei populații globale tot mai numeroase, spune autorul principal al studiului, Zach Conrad de la ARS Grand Forks Human Nutrition Research Center, North Dakota.

Pentru a investiga impactul pe care îl are calitatea dietei asupra risipei de alimente și asupra sustenabilității ecologice, cercetătorii au colectat date asupra aportului de alimente și asupra calității dietei din cadrul 2015 Healthy Eating Index și din baza de date “What We Eat in America”și a datelor disponibile asupra risipei de mâncare.

Cercetătorii au calculat suprafețele de teren arabil folosite pentru a produce mâncarea care se aruncă, folosind un model de simulare biofizică. Folosind date provenite de la diferite surse ale guvernului SUA, cercetătorii au estimat volumul de materii prime agricole, inclusiv apa de irigație, pesticide și îngrășăminte folosite pentru producția mâncării neconsumate.

În timp ce dietele de calitate scăzută ar putea produce mai puține deșeuri, ele vin cu o serie de efecte negative, spun cercetătorii. Printre acestea se includ valori nutriționale scăzute și rate mai ridicate de epuizare a terenurilor agricole.

Studiul remarcă faptul că mai multe țări precum Brazilia, Germania, Suedia sau Qatar au adoptat ghiduri alimentare care încorporează sustenabilitatea ecologică, dar nu includ ca factor risipa de alimente.

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180418141508.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3