Obama, a cântat mai bine decat conduce SUA (zic unii), imnul “Amazing Grace”

ap_barack_obama_charleston_amazing_grace_jc_150626_16x9_992

Obama, protagonistul unui nou moment inedit; a cântat mai bine decat conduce SUA (zic unii), imnul “Amazing Grace” la funeraliile pastorului ucis in urma cu o saptamina.
La doar câteva zile după ce o înregistrare în care Barack Obama are o reacţie surprinzătoare la adresa unui activist, căruia i-a reproşat că i-a întrerupt discursul la Casa Albă, a făcut înconjurul lumii, preşedintele Statelor Unite ale Americii este protagonistul unui nou moment inedit.

Obama a asistat la înmormântarea pastorului bisericii metodiste din Charleston, Clementa Pinckney, care a fost împuşcat mortal, alături de alte opt persoane, într-un atac atribuit lui Dylann Storm Roof, care a declarat că şi-a dorit, prin gestul său, să “pornească un război al raselor”.

În prezenţa a mii de persoane, Obama a declarat că Clementa Pinckney a fost un “om bun”, pe care l-a cunoscut. La finalul discursului, preşedintele SUA i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi la ceremonie după ce a început să cânte “Amazing Grace”. Toţi cei care au asistat la funeralii s-au ridicat în picioare şi au cântat alături de preşedinte.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis, pe 18 iunie, într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina, au anunţat oficialii, precizând că bărbatul alb care a deschis focul în timpul unui curs de studii biblice era căutat joi dimineaţa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 60