Obama dat în judecată de Republicani pentru abuz de putere

_76637016_76637015_76637016_76637015

Obama dat în judecată de Republicani pentru abuz de putere
Camera Reprezentanților din SUA a adoptat o rezoluție pentru a da în judecată președintele Barack Obama pentru abuz in puterile sale constituționale.

Rezultatul votului de 225 de voturi pentru şi 201 contra de-a lungul liniilor de partid înseamnă că avocații Casei Albe, vor elabora acum documente legale pentru a lansa un proces. Susținătorii votului spun că Obama s-a folosit de atribuţiile sale atunci când a întârziat un termen de asigurare în dreptul său de asistență medicală.

Președintele însă, declară toată acţiunea, o pierdere de timp. “Toată lumea vede acest lucru ca o cascadorie politică”, a spus acesta. “Dacă ei nu au de gând să facă nimic, vom face tot ce putem pe cont propriu”, a adăugat președintele.
Nu este pentru prima data cand membri ai Congresului depun plangere impotriva unui presedinte, insa judecatorii federali in general resping deschiderea unui proces, intrucat doar cei direct afectati de lege pot face acest lucru.  Republicanii din Congres s-au plâns de faptul că preşedintele Obama a abuzat de autoritatea sa constituțională în numeroase ocazii, în scopul de a ocoli Congresul de la emiterea de ordine executive.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-28565772

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 59