Obama intensifică presiunile asupra Congresului pentru majorarea salariului minim

_77313705_023713629-1

Obama intensifică presiunile asupra Congresului pentru majorarea salariului minim
Președintele Barack Obama a declarat că va continua să facă presiuni asupra Congresului pentru a ridica salariul minim federal, de vreme ce SUA isi revine din recesiune.

Într-un discurs de Ziua Muncii în Milwaukee, Wisconsin, Obama a declarat ca economia și muncitorii se găsesc într-o stare mai bună faşă de atunci când a preluat mandatul în 2009. “America merita o marire de salariu”, a declarat acesta. De asemenea, preşedintele a promis să protejeze dreptul femeilor la un salariu egal.
De asemenea, in discursul său a vorbit despre cele mai recente date economice, care au aratat o scadere cu un procent a ratei șomajului la nivel național și o creștere de 4,2% a PIB-ului în al doilea trimestru al acestui an. Creșterea salariului minim este o problemă de top pentru Partidul Democrat al lui Obama, care se luptă să păstreze controlul Senatului, în alegerile pe termen mediu la începutul lunii noiembrie.

Acesta a făcut chiar şi o glumă spunând că va face presiuni asupra Congresului, in acelaşi fel cum si-a curtat soţia, ca astfel să nu poată primii vreun răspuns negativ.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-29023714

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 51