Obama își caută un nou hotel

3680bae20204fc38105f96a5cdde437e

Obama își caută un nou hotel

Timp de decenii Waldorf Astoria a fost un fel de sediu neoficial la New York pentru președintele SUA. Dar acum este pentru prima dată când delegația nu rămâne acolo peste noapte împreună cu președintele. Motivul este evident prin faptul că hotelul are un nou proprietar.

Din preocuparea spionajului din China, președintele american Barack Obama își schimbă hotelul pentru Adunarea Generală a ONU de la New York. Pentru prima dată în decurs de decenii, delegația americană rămâne în următoarele zile la un alt hotel de lux, nu la legendarul Waldorf Astoria. Acesta din urmă este de anul trecut în proprietatea unui concern chinez de asigurări, care are legături strânse cu guvernul de la Beijing.

Oficial nu există nici un motiv pentru această schimbare. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a spus doar că există o serie de considerente care influențează decizia locației președintelui, atunci când el nu se află în interiorul Casei Albe. Acest lucru pune la încercare toate variantele, de la disponibilitatea locurilor, la costuri și securitate. Dar la urma urmei, americanii nu lasă nici un fel de urme de îndoială că după o serie de atacuri informatice chineze asupra unor locații americane, există temeri serioase cu privire la un atac cibernetic.

Mutarea lui Obama se traduce prin finalul unei mari tradiții. Waldorf Astoria, deschis în anul 1931, care ocupă un bloc întreg de pe Park Avenue, a reprezentat reședința semi-oficială a președinților americani sosiți la Manhattan. În timpul săptămânii ONU, Casa Albă rezerva acolo etaje întregi. La etajul 42 a fost timp de decenii reședința ambasadorilor americani la ONU. Fostul președinte Herbert Hoover a murit acolo în anul 1964 chiar în apartamentul său.

În octombrie anul trecut lanțul Hilton și-a vândut piesa de rezistență pentru suma de 1,95 miliarde de dolari către grupul chinez de asigurări Anbang. CEO-ul grupului este căsătorit cu o nepoată a fostului șef de stat și lider de partid, Deng Xiaoping. De luni de zile există deja speculații că Obama și-ar căuta un nou loc de cazare.

http://www.n-tv.de/politik/Obama-sucht-sich-neues-Hotel-article15999811.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18