Obezitatea “alimentează creșterea malnutriției”

_89962155_thinkstockphotos-519520594

Malnutriția strabate lumea, alimentata de obezitate precum și de foame, sugereaza noile cercetari. Raportul din 2016 al Global Nutrition, a declarat ca 44% dintre țări se confrunta in prezent cu “niveluri foarte grave” atat de sub-nutritie, cat si de obezitate. Aceasta înseamnă ca unul din trei oameni suferă de malnutriție într-o anumită formă, potrivit studiului realizat in 129 de țări. A fi subnutrit este “noua normalitate”, a declarat autorii raportului. Malnutritia a fost in mod traditional asociată copiilor care mor de foame si sunt predispusi la infectii.

Acestea sunt încă probleme majore, dar s-au înregistrat progrese în acest domeniu. Autorii raportului au subliniat în schimb “provocarea globală uluitoare”, reprezentată de obezitatea în creștere. Majorarea se inregistreaza în fiecare regiune a lumii și în aproape fiecare țară, au spus acestia. Sute de milioane de oameni sunt subnutriti, deoarece acestea sunt supraponderali, precum și au prea mult zahăr, sare sau colesterol in sange, a mai spus raportul.

În timp ce multe țări sunt pe cale de a îndeplini obiectivele pentru a reduce numărul de copii subponderali, foarte puțini fac progrese în combaterea obezității și a bolilor asociate, cum ar fi bolile de inima. De fapt, raportul spune ca, numărul de copii sub cinci ani care sunt supraponderali se apropie rapid de numarul care sunt subponderali. Raportul cere mai mulți bani și angajament politic pentru a rezolva problema. Se spune ca pentru fiecare 1dolar chetuiti pe programe de nutritie dovedite, rezulta 16 dolari în valoare de beneficii.

http://www.bbc.com/news/health-36518770

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =