Obi așteaptă moartea concurenței

32700809

Obi așteaptă moartea concurenței
Insolvabilitatea celor de la Praktiker a fost doar începutul, consideră compania mamă a lanțului de magazine Obi, Tengelmann. Multe lanțuri de bricolaj din Germania îi vor urma curând, piața fiind saturată. Dar Obi nu se numără printre aceștia.

Grupul de retail Tengelmann așteaptă chiar și după falimentul Praktiker o continuă curățare în Germania a magazinelor de bricolaj. În Statele Unite există două lanțuri mari, precum în Franța, iar în Marea Britanie unul singur. În Germania sunt prezente pe piață șase companii diferite. Iar acestea sunt prea numeroase, spune președintele Tengelmann, Karl-Erivan Haub. Celor de la Tengelmann le aparține lanțul de articole de contstrucții Obi.

Prin urmare, consolidarea pieței nu este completă odată cu falimentul Praktiker. Haub vede în Germania cu siguranță oportunități de creștere pentru Obi. Obi vrea să se extindă semnificativ în Rusia. În prezent, lanțul a pătruns acolo cu 22 de magazine. Doar în 2014 au fost planificate trei până la patru noi deschideri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Obi-rechnet-mit-Konkurrenten-Sterben-article13266756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 8