Obiceiuri înțelepte ale oamenilor fericiţi – fericirea care durează este câștigată prin obiceiurile tale

AAEAAQAAAAAAAAhIAAAAJGUwMGE3OTkwLTBkNzctNDAzZi1hYmM5LTY5ZWU3YjNmM2RjMw

Ne aflăm mereu in urmărirea a ceva, fie ca este vorba de promovare, o mașină nouă, sau orice altceva. Acest lucru conduce la convingerea că, ” Atunci când se întâmplă, voi fi în sfârșit fericit.” În timp ce aceste evenimente majore ne fac fericiți la început, cercetările arată că această fericire nu durează. Un studiu realizat de Universitatea Northwestern a masurat nivelul de fericire a oamenilor obisnuiti împotriva celor care au câștigat premii mari la loterie cu un an înainte. Cercetatorii au fost surprinsi sa descopere ca ratingurile de fericire a ambelor grupuri au fost practic identice.

Noțiunea greșită că evenimentele majore din viață dictează fericirea și tristețea este atât de răspândită încât psihologii au un nume pentru ea: polarizarea impactului. Realitatea este alta, fericirea bazată pe evenimente este trecătoare. Fericirea este sintetică, o creezi, sau nu. Fericirea care durează este câștigată prin obiceiurile tale. Oamenii fericiti au anumite obiceiuri care ii mentin fericiti in fiecare zi. Încercați obiceiurile lor, și ve-ti vedea rezultatele:

1.Încetinesc si apreciază micile placeri ale vietii.

Prin natura noastră, cădem în rutine. În unele privințe, acesta este un lucru bun, salvează și creează confortul capitalului intelectual. Cu toate acestea, uneori, suntem atât de prinsi în rutină, incat nu reusim sa apreciem micile lucruri în viață. Oamenii fericiti stiu cat de important este de a savura gustul acestora.

  1. Fac exercitii fizice.

Zece minute de miscare elibereaza GABA, un neurotransmițător care face ca, creierul tau sa fie calm si in control. Oamenii fericiti au un program de exercitii fizice regulate pe care il urmează, deoarece ei știu că plătesc dividende uriașe pentru starea lor.

3.Ei cheltuiesc bani pe alte persoane.

Cercetările arată că, atunci cand cheltui bani pe alte persoane, te face mult mai fericit decât atunci cand cheltui pe tine. Acest lucru este valabil mai ales pentru lucruri mici, care demonstrează un efort, cum ar fi sa ii cumperi prietenului tău o carte pe care știi că si-o doreste.

4.Se asociază cu oamenii potriviti.

Fericirea se raspandeste prin oameni. Fiind inconjurat de oameni fericiti ajuata la construirea încrederii, stimulează creativitatea, și este distractiv. Oameni negativ au exact efectul opus.

5.Raman pozitivi.

Lucruri rele se intampla pentru toată lumea, inclusiv si pentru cei fericiti. În loc să se plângă cu privire la modul în care lucrurile ar fi putut fi , oamenii fericiti reflecta la tot ceea ce se intampla si sunt recunoscători. Apoi găsesc cea mai bună soluție disponibilă pentru a rezolva problema și merg mai departe.

6.Dorm suficient.

Atunci cand dormi, creierul tau literalmente se reîncarca, eliminand proteinele toxice care se acumuleaza in timpul zilei. Acest lucru asigură că te trezești odihnit și cu capul limpede. Energia, atentia si memoria sunt toate reduse atunci când nu dormi suficient. Privarea de somn creste, de asemenea, nivelul hormonilor de stres pe cont propriu, chiar și fără un stresor prezent.Oamenii fericiti fac din somn o prioritate.

7.Poarta conversatii profunde.

Oamenii fericiti știu că fericirea și substanța merg mână în mână. Ei evită bârfă, vorbele marunte, și nu îi judecă pe ceilalţi . În schimb, acestia se concentrează asupra interacțiunilor semnificative. Ei se angajează cu alte persoane de pe un nivel mai profund, pentru că ei știu că acest lucru se simte bine, construiesc o conexiune emoțională, și este un mod interesant de a învăța.

  1. Ii ajuta pe ceilalti.

Ajutând alți oameni vă oferă un val de oxitocină, serotonina, si dopamina, toate care creează sentimente bune. Intr-un studiu realizat la Harvard, angajații care au oferit ajutor au avut de 10 ori mai multe sanse de a fi concentrati la locul de muncă și 40% mai multe sanse de a obtine o promovare. Același studiu a arătat că persoanele care au furnizat în mod constant sprijin social au fost cei mai susceptibili de a fi fericiti in timpul perioadelor de stres ridicat.

  1. Ei fac un efort pentru a fi fericiti.

Nimeni nu se trezește cu sentimentul de fericire în fiecare zi, și mai mult, oamenii fericiți nu fac excepție. Acestia de pe urmă evalueza in mod constant starea lor de spirit și iau decizii tinand cont de fericirea lor.

  1. Fac lucrurile singuri.

Oamenii fericiti lasa tehnologia sa vorbeasca in numele lor, doar atunci când este absolut necesar.

11.Dispun de o stare de spirit in crestere.

Atitudinile fundamentale ale oamenilor se încadrează într-una din cele două categorii: o stare de spirit fix sau o stare de spirit în creștere. Cu o stare de spirit fixă, crezi ca esti cine esti si nu te poti schimba. Acest lucru creează probleme atunci când ai parte de provocari, pentru că tot ceea ce pare a fi mai mult decât te poti descurca este obligat să te facă să te simți fără speranță și copleșit. Persoanele cu o stare de spirit in creștere cred că acestea se pot îmbunătăți cu efort. Acest lucru le face mai fericite pentru că sunt mai buni la manipularea dificultătilor.

https://www.linkedin.com/pulse/wise-habits-supremely-happy-people-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 32