Obiceiuri proaste de care trebuie să scapi pentru a fi mai productiv

9-Bad-Habits-You-Must-Break-To-Be-More-Productive

Nimic nu sabotează mai mult productivitatea decât obiceiurile proaste. Acestea te încetinesc, scad precizia, te fac mai puțin creativ, și iti înăbușe performanța. Mentinerea sub control a obiceiurilor proaste este critică, și nu doar de dragul productivitatii. Un studiu de la Universitatea din Minnesota a constatat că persoanele care exercită un grad ridicat de auto-control tind să fie mult mai fericite decât cele care nu fac acest lucru, atât pentru moment, cat și pe termen lung.

Unele obiceiuri proaste provoacă mai multe probleme decât altele, iar cele care urmează sunt cele mai daunatoare productivitatii.

Navigarea pe Internet in mod impulsiv. In mod normal iti ia 15 de minute consecutive sa te concentrezi înainte de a te putea angaja pe deplin într-o sarcină. După ce faci acest lucru, vei cădea într-o stare euforică de creștere a productivitatii numita flux. Cercetările arată că, oamenii într-o stare de flux sunt de cinci ori mai productiv decât ceilalti.

Perfecţionismul. Cei mai mulți scriitori petrec nenumarate ore , scriind pagină după pagină pe care ei știu că niciodată nu vor include în carte. Ei fac acest lucru pentru că știu că ideile au nevoie de timp pentru a fi dezvoltate.

Reuniunile. Întâlnirile sunt cele care rapesc cel mai mult timp. Oamenii productivi evita întâlnirile cât mai mult omenește posibil. Ei știu că o întâlnire rapeste mult timp, așa că atunci când acestia trebuie să aibă o întâlnire îi informează de programul dorit. Acest lucru stabilește o limită clară care motivează pe toată lumea să fie mai concentrată și mai eficientă.

Răspunsul la e-mail-uri pe măsură ce sosesc. Oamenii productivi nu permit ca e-mailurile sa reprezinte pentru ei o întrerupere constantă. Acestia stabilesc alerte pentru furnizorii cei mai importanti și cei mai buni clienți ai lor.

Apăsând mereu butonul snooze. Atunci cand dormi, creierul tău se mișcă printr-o serie elaborată de cicluri, dintre care ultimul se pregătește să fie atent la ora de trezire. Atunci când apăsăm butonul de amânare și adormim, pierdem vigilenta si ne trezim mai târziu, obositi și amețiti.

Multitaskingul. Multitaskingul este un adevărat ucigaș de productivitate. Cercetările efectuate la Universitatea Stanford confirma faptul ca multitasking-ul este mai puțin productiv decât a face un singur lucru la un moment dat. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care sunt bombardate în mod regulat cu mai multe fluxuri de informații electronice nu pot să acorde atenție, sau să-şi aminteasca informații, precum cei care au urmat o sarcină la un moment dat.

Utilizarea telefonului, tabletei sau computerului în pat. Acesta este un lucru important pe care majoritatea oamenilor nu realizeaza ca dauneaza somnului si productivitătii.

Prea mult zahar in alimentatie. Cu prea puțină glucoză, te simți obosit, nefocalizat, și lent; prea multă glucoză iti produce o stare de nervozitate și imposibilitatea de a te concentra.

http://www.talentsmart.com/articles/9-Bad-Habits-You-Must-Break-To-Be-More-Productive-2147446652-p-1.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 64