Obiceiuri surprinzatoare ale oamenilor puternici

AAEAAQAAAAAAAAioAAAAJGU0MzQzMDE1LWYzY2UtNGI4Ny04ZDM2LThhMWQzMjI4ZjIwNw

Puterea devine o lovitura grea, dar numai pentru că oamenii o urmăresc din motive greșite. Atunci când puterea este urmărită din motive corecte, aceasta poate fi o forță extraordinară definitiva. Niccolo Machiavelli a răspândit credința că oamenii pot deveni puternici prin exploatarea celor mai rele aspecte ale naturii umane. Una dintre aceste învățături a fost, “Un conducător înțelept nu ar trebui să păstreze credința atunci când acest lucru ar fi împotriva intereselor sale.” Machiavelli spunea ca, în esență,  ești un idiot dacă îți ții promisiunile sau ramai  la valorile tale, atunci când iti aduce mai mult beneficiu sa te desprinzi de ele.

Oameni care castiga si folosesc puterea cu înțelepciune au un impact profund asupra tuturor celor cu care se confruntă. Cu toate acestea, ei ating această putere numai pentru că ei exercită o influență din interior asupra lor înșiși. Noi vedem doar  în afara, nu le putem citi mintea. Cu toate acestea, ne lipsește cea mai bună parte. Încrederea și mijloacele necesare pentru a face influența lor posibila, sunt câștigate.

Și, în timp ce oamenii sunt influențați de schimbările în funcție de sezon, obiceiurile unice ale oamenilor puternici rămân constante. Exercitarea lor concentrata de excelență este condusa de anumite obiceiuri, pe care le pot crea și pot absorbi până când puterea și influența se extinde:

Ei nu așteapta un titlu pentru a conduce. Este important să nu se confunde puterea cu autoritatea. Titlul corect poate da autoritate, dar nu poate da putere. Pe de altă parte, nu ai nevoie de un titlu pentru a fi puternic. Poti conduce, fără a fi un sef si poti avea o influență puternică asupra locului de muncă și comunitatii si fără titlu.

Sunt intr-o continua cautare. Oamenii puternici nu sunt niciodată mulțumiți cu statusul actual. Ei sunt cei care intreaba în mod constant, “Ce se întâmplă dacă?” Și “De ce nu?” Acestora nu le este frică să conteste înțelepciunea convențională, și ei nu perturba lucrurile de dragul de a fi perturbatori; ei fac acest lucru pentru a imbunatatii lucrurile.

Gândesc pentru ei înșiși. Oamenii puternici nu sunt afectati de cele mai recente tendințe sau de opinia publică. Ei isi formează opiniile cu atenție, pe baza faptelor. Sunt mai mult decât dispusi să isi schimbe ideile atunci când faptele o susțin, dar  nu sunt influențati de ceea ce alți oameni cred, doar prin ceea ce știu.

Ei se concentrează doar asupra a ceea ce contează cu adevărat. Oamenii puternici nu sunt distrasi de trivialitati. Ei sunt capabili să taie prin statică și dezordine, să se concentreze pe ceea ce contează. Ei vorbesc doar atunci când au ceva important de spus.

Ei stapaneasc conflictele. Oamenii tind să greșească la una din cele două extreme, atunci când este vorba de un conflict: unii sunt pasivi și cauta sa evite conflictele in totalitate, în timp ce alții caută un conflict agresiv, gândindu-se că acest lucru ii va face puternici. Oamenii care stăpânesc un conflict știu cum să-l abordeze în mod direct și asertiv, dar în mod constructiv.

Isi cunosc punctele forte si punctele slabe. Oamenii care se lasa seduși de putere și, prin urmare, încep să abuzeze de ea sunt adesea orbi la propriile lor slăbiciuni. Pentru a deveni cu adevărat puternic, trebuie să te vezi tu cu adevărat și sa te pozitionezi singur pentru a utiliza puterea in scopul imbunatatirii lucrurilor.

Ei prospera si isi largesc reteaua de cunostinte. Într-adevăr oamenii puternici știu cum să facă conexiuni de durată. Nu numai că știu o mulțime de oameni, ei ajung să cunoască conexiunile  acestora. Mai important, ei vor adăuga pe toată lumea în rețeaua lor. Ei împărtășesc sfaturi și știu cum, acestia fac anumite conexiuni între oameni care ar trebui să se cunoască reciproc.

Ei cer ajutor atunci când au nevoie. A  cere ajutor atunci când nu cunosti răspunsul sau nu reusesti a faci totul de unul singur, nu este un semn de slăbiciune, este un semn de putere.
Ei sunt increzatori. Oamenii puternici se așteaptă întotdeauna la ce e mai bun. Ei cred în propria lor putere de a-si realiza visele, si cred că si alții dispun de aceeași putere. Ei cred că nimic nu este la îndemâna și credința îi inspiră pe cei din jurul lor să se întindă pentru propriile lor scopuri. Ei cred cu tărie că o persoană poate schimba lumea.

https://www.linkedin.com/pulse/surprising-habits-truly-powerful-people-dr-travis-bradberry?articleId=6143531082898763776#comments-6143531082898763776&trk=prof-post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =