OCCUPY LIBERA

  • istockphoto-shishic-33731364-aeltestes-occupy-camp-in-hamburg-aufgeloest-speicherstadt-hamburg-443408_544_0Tabără Occupy în Hamburg

Cea mai veche tabără a mișcării Occupy a fost înlăturată. În cursul zilei de luni, Societatea de Salubrizare Urbană Hamburg a înlăturat așezarea din oraș. Peste 2 ani de zile au poposit manifestanții în acest oraș hanseatic.

Protestatarii din tabăra Occupy din orașul german Hamburg au trebuit să își abandoneze așezarea, pentru că departamentul de salubrizare al orașului a liberat luni spațiile ocupate. Acțiunea a fost în mare parte pașnică, conform centrului regional de poliție. Protestele mișcării Occupy au mobilizat în toamna anului 2011 milioane de demonstranți, în întreaga lume, pornind din metropola americană New York. Prostele au început însă să dispară după acea dată. Protestele au venit ca un răspuns la criza financiară globală declanlată în anul 2008. Manifestanții scandau împotriva puterii băncilor și nedreptății sociale.

Începând cu luna noiembrie a anului 2011, protestatarii au rămas în centrul orașului Hamburg. Tabără ce a ocupat centrul financiar din Frankfurt a fost curațată încă din anul 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1