Ochelari VR prezintă splendoarea unui complex de băi romane

Au fost răscolite de vizigoți și prăduite de papi pentru construcția basilicilor, dar splendoarea originală a celui mai mare complex de băi din Imperiului Roman a fost dezvăluit încă o dată mulțumită tehnologiei de realitate virtuală.

Începând cu luna decembrie 2017 vizitatorii Romei vor avea posibilitatea de a folosi o pereche de ochelari sofisticați cu realitate virtuală pentru a descoperi secretele monumentalelor Băi din Caracalla, care au fost construite în inima capitalei la începutul secolului al-III-lea, era noastră.

Privind prin ochelari rămășițele de cărămidă a băilor se transformă în încăperi de valoare, decorate cu podele de mozaic colorat, coloane de marmură strălucitoare și statui ale zeilor musculoși, precum și ale atrăgătoarelor nimfe.

Pe măsură ce vizitatorii se aventurează prin sit-ul arheologic, imaginile 3D se schimbă constant, prezentând statuile gemene ale lui Hercule, băi gigantice din marmură și piscine sclipitoare.

Ochelarii care vin împreună cu o taxă de intrare de șapte euro, prezintă interiorul bogat decorat al încăperilor în care romanii lipsiți de veșminte participau cândva la sesiuni de lupte, box sau alergare, înainte de a se delecta cu apa rece a “frigidarium”-ului, urmată de o relaxare în apele fierbinți din “caldarium”.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/12/19/virtual-reality-goggles-unlock-splendour-huge-ancient-roman/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =