Ochelarii Vuzix Blade AR sunt noua generație de Google Glass

Acești ochelari cu suport Alexa, care costă pe piață 1000 de dolari, par să fie primul produs AR construit cum se cuvine de la eșecul resimțit de Google Glass.

Vuzix este un furnizor din Rochester, New York, care încearcă să îndeplinească promisiunile făcute de Google Glass în urmă cu ani de zile, iar anul acesta îi vom putea vedea la lucru. Cel mai nou produs al companiei, numit Vuzix Blade, a fost dezvăluit la CES, ce a avut loc la Las Vegas la începutul acestui an. Produsul reprezintă o pereche de ochelari cu augmented reality, care afișează un ecran semi-transparent în colțul unghiului de vizualizare. Dar spre deosebire de tentativele anterioare, în care tehnologia era vizibilă într-un mod urât și aparent, the Blade este primul dispozitiv Vuzix care conține aproape orice aparență a display-ului și sursei de alimentare în rama ochelarilor.

Compania a realizat un parteneriat cu Amazon pentru a integra asistentul digital Alexa în acest dispozitiv, făcând din Blade prima pereche de ochelari AR care să facă uz de acesta. Iar ochelarii nu sunt doar un prototip. Vuzix are planuri pentru a livra o versiune pentru dezvoltatorii de aplicații în următoarele câteva luni, iar versiunea pentru consumatori va fi disponibilă cel mai probabil la finalul anului. Prețul se situează în prezent în jurul sumei de 1000 de dolari, dar Vuzix spreă să îl reducă la circa 500 pentru generațiile următoare.

https://www.theverge.com/2018/1/9/16869174/vuzix-blade-ar-glasses-augmented-reality-amazon-alexa-ai-ces-2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 53