Oculus va renunța trackpad pe Santa Cruz în favoarea butoanelor

Oculus a prezentat săptămâna trecută la GDC 2018 o serie de detalii suplimentare legat de prototipul lor de cască VR independentă, Santa Cruz. Printre detalii se numără planurile companiei de a înlocui trackpad-urile de pe controllere cu butoane și stick-uri, foarte asemănătoare cu cele de pe Rift.

Santa Cruz i-a impresionat în general pe jurnaliști, dar pare o alegere ciudată pe care compania a făcut-o, cea de a folosi un trackpad pe controllere (care sunt foarte similare cu cele Touch), având în vedere în special faptul că mulți oameni preferă layout-ul cu stick-uri și butoane de pe Touch în locul controllerelor VR cu trackpad precum baghetele magice de pe Vive sau controllerul Gear VR.

În timpul unei sesiuni la GDC 2018, Oculus a declarat că o piesă consistentă a feedback-ului dezvoltatorilor obținut din demo-urile cu Santa Cruz a fost că dezvoltatorii vor să aibe parte de metode standard de input între Rift și Santa Cruz, astfel că ar fi mai ușor să dezvolte jocuri compatibile cu ambele platforme și căști.

Compania a prezentat o fotografie cu un prototip nefinalizat al controller-ului de pe Santa Cruz care pare să fie construit dintr-un Oculus Remote cu un tracking ball atașat deasupra. Următoarea imagine a prezentat un prototip recent pentru trackpad, care arată ca un controler Touch dar cu inelul de urmărire inversat. Iar în final, o imagine arată ceva ce pare a fi ultimul prototip, un controller similar cu cel Touch, dar de data aceasta cu butoane și stick-uri.

În timp ce compania nu este pregătită să dibulge toate detaliile căștii, cum ar fi felul în care va arăta sau când vom ajunge să îl vedem pe piață și la ce preț, Chris Puet, directorul departamentului de dezvoltare de la Oculus a declarat că în curând toată lumea va vorbi despre asta.

https://www.roadtovr.com/oculus-to-scrap-trackpads-on-santa-cruz-controllers-in-favor-of-buttons-sticks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 74