OECD îndeamnă Germania la investiții

imago70112255h

Economia germană crește în continuare, iar datoria publică națională scade. Cu asemenea perspective pozitive, OECD îndeamnă la mai multe investiții. Astfel că, cheltuielile planificate anterior în anumite domenii să nu fie suficiente.

Organizația Statelor Industrializate, OECD, se așteaptă pentru anul următor la o creștere mai redusă în Germania. Prognoza pentru creșterea produsului intern brut a fost redusă de la 1,5% la 1,4%, anunță OECD în perspectiva sa economică. În anul 2018 ea se va majora din nou la 1,7%. Pentru anul curent prognoza a fost majorată de la 1,7% la 1,8%, ceea ce corespunde cu obiectivele guvernului federal.

Creșterea economică va rămâne solidă, în principal datorită pieței robuste a muncii, a dobânzilor reduse și a politicii fiscale ușor expansioniste, la care ar trebui să se adauge promovarea consumului și a investițiilor pentru construcția de locuințe, explică organizația. De asemenea, votul Brexit ar trebui să pună presiune pe exporturile britanicilor.

În perspectiva unor excedente mai mari la export și a reducerii datoriei naționale, OECD recomandă majorarea nivelului investițiilor. Din politica bugetară ar trebui să apară impulsuri mai puternice, pentru a contracara cererea scăzută în spațiul euro și pentru a elimina punctele slabe structurale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/OECD-draengt-Deutschland-zu-Investitionen-article19199266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 69