Oettinger își cere scuze chinezilor

a04a98436d9c252b99c7147d423f358d

Chinezii sunt niște “indivizi cu ochi și urechi oblice”. Această declarație din urmă cu câteva zile a lui Günther Oettinger, comisar european, ar fi generat numeroase resentimente. Iar acum își cere scuze.

Comisarul european Günther Oettinger își cere scuze pentru cuvintele nepotrivite pe care le-a folosit în descrierea chinezilor. Acest lucru reiese dintr-o explicație oficială de la Bruxelles. El a observat că, cuvintele sale ar fi atras numeroase resentimente și ar fi rănit anumite persoane. Își cere în consecință scuze, pentru că nu și-a dorit să fie atât de lipsit de respect. Declarația sa în care își cere scuze a fost tradusă și în limba engleză.

Oettinger, în prezent comisar european pentru economie digitală, i-a descris pe chinezi ca fiind “indivizi cu ochi și urechi oblice”, într-un discurs ținut la Hamburg în fața unor oameni de afaceri, făcând referire la concurența tot mai mare din Orientul Îndepărtat. În afară de asta, a mai folosit cuvinte lipsite de respect față de contingentul feminin sau căsătoria dintre persoane de același sex.

Declarațiile sale au fost criticate în numeroase ocazii. A fost de asemenea acuzat de rasism și ignoranță. Recent Ministrul Chinez de Externe s-a arătat deranjat de remarcile acre ale lui Oettinger, menționând că astfel de cuvinte nu fac decât să arate lumii întregi că anumiți funcționari europeni au un sentiment de superioritate deosebit de iritant. Reprezentantul verzilor germani în Parlamentul European, Rebecca Harms, a cerut demisia lui Oettinger. Aceasta a declarat pentru “Tagesspiegel” că Germania poate fi reprezentată mai bine de atât la Bruxelles.

http://www.n-tv.de/politik/Oettinger-entschuldigt-sich-bei-Chinesen-article18996936.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 10