Nu toată lumea are apetit pentru apă, dar toți avem nevoie de ea pentru a ne asigura că organismele noastre continuă să funcționeze corect. Dacă doriți să beți mai multă apă, dar nu sunteți nebuni dupa gustul (sau lipsa acestuia), iată câteva sfaturi prin care ii puteti oferi o savoare placuta:
1.Adăugați fructe proaspete. Citricele, cum ar fi lămâi, limes și portocale, sunt substanțe clasice de îmbunătățire a apei, dar si alte arome de fructe ar putea, de asemenea, să-ți ispitească gusturile. Încercați să zdrobiți zmeură proaspătă sau pepene verde, sau sa adaugati cateva felii de căpșuni. Castraveții și menta proaspătă sunt alte arome răcoritoare, mai ales vara.
2. Utilizați sucul. Orice suc de fructe poate fi o buna aromă de bază pentru apă, iar sucurile de tartă, cum ar fi merișor, rodii, struguri și mere, sunt deosebit de delicioase. Opteaza pentru sucuri care sunt 100% naturale, fără a adăuga zaharuri. Si aminteste-ti ca, fructele si sucurile lor nu numai ca au un gust bun, ci contin si vitamine si antioxidanti benefice sanatatii tale.
3. Apa minerala. Mulți oameni preferă apa cu bule. Dacă apa simplă nu vă inspiră, încercați o apă minerală naturală efervescentă – care vă va oferi avantajul suplimentar al mineralelor. Puteți adăuga fructe proaspete sau arome naturale de suc, așa cum am sugerat mai sus.
4. Fiti creativi cu gheața. Unii spun că apa cu gheață are mai mult gust decât apa servită la temperatura camerei. Dacă este așa, cuburile de gheață aromate pot face o băutură chiar mai bună. Utilizați câteva sugestii de aromatizare de mai sus și începeți să experimentați cuburi de gheață proaspete din fructe, menta sau castravete. Pur și simplu tăiați fructul ales, adăugați-l în recipientele cu gheață împreună cu apă, apoi puneti-le la înghețat. Puteți lua în considerare și sucuri, ceaiuri sau cuburi de cafea. Dacă doriți să fiți mai creativi, utilizați cuburile de gheață care vin în forme distractive, cum ar fi stele, cercuri sau chiar pești.
5. Beti ceai. Ceaiurile din plante, fructe, verde, alb și roșu sunt, în general, considerate a fi mai bune decât ceaiurile negre (sau cafeaua, de pildă) deoarece conțin puțin sau deloc cofeină. Și există nenumărate arome ale acestor ceaiuri pe care le poti alege. Începeți cu selecția de pe piața locală sau în magazinul de produse naturiste. Dacă sunteți interesat să urmăriți arome mai exotice și ceaiuri sofisticate, începeți să cercetați gama vasta de ceaiuri de specialitate importate din toate părțile lumii.
6. Încercați supele sau ciorbele. Dacă gustul tău se îndreaptă spre cimbru, poți să schimbi ceaiul și să bei unul din aceste lichide fierbinți. Alegeți versiuni cu conținut scăzut de grăsimi și sodiu pentru beneficii maxime pentru sănătate. Deoarece supa este pe bază de apă, o ceașcă de supă caldă va conta pentru consumul zilnic de lichide.
7. Optati pentru racoritoarele cu arome fara zahar. Aveti pofta de ceva racoritor cu aromă rapid și ușor, ați putea lua în considerare și amestecurile de băuturi fără zahăr.