Oficialii japonezi au descins la sediul Suzuki

_89723932_gettyimages-505074972

Autoritățile japoneze au descins la sediul Suzuki, ca parte a unei investigaţii în curs de desfășurare pentru utilizarea de către producătorul auto a testelor necorespunzătoare privind economia de combustibil.

Oficialii au cautat documente care să susțină declaratiile anterioare ale societății care spunea ca nu ar fi întentionat să inducă în eroare cumpărătorii de autoturisme.

Luna trecuta Suzuki a declarat că a găsit “discrepanțe” în testarea emisiilor de combustibil, dar a negatca ar fi produs înşelăciune.

Suzuki a adăugat ca problema nu se aplica pentru produsele vândute în afara Japoniei.

Compania a emis o declarație la începutul acestei săptămâni și a clarificat faptul că aceasta nu a reușit să utilizeze metode de testare, care ar respecta reglementările din Japonia, din cauza lipsei de forță de muncă, și, de asemenea, un eșec din partea sa de a investi în infrastructura necesară.

Vineri, acțiunile Suzuki au scăzut cu aproape 1% la bursa de valori din Tokyo.Suzuki este a patra cea mai mare companie auto din Japonia, dupa Toyota, Nissan si Honda.

La începutul acestui an, ministerul transporturilor din Japonia a percheziționat birourile Mitsubishi Motors, dupa ce producatorul auto a admis falsificarea datelor sale privind economia de combustibil.

http://www.bbc.com/news/business-36441906

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 41