ok auto in ue

_74905889_74027033

Vânzările maşinilor în UE, au crescut cu 4,6% în aprilie
Vânzările de mașini noi în Uniunea Europeană ( UE ) au crescut cu 4,6 % în luna aprilie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, au aratat cifrele. Asociația Producătorului European de Automoblie ( APEA ) a declarat că cererea pentru mașini noi în UE a crescut pentru a opta lună consecutiv. Vanzarile de masini au fost puternice în Spania, au inregistrat o crestere de la an la an de 28,7 %, compensând oarecum o scădere de 3,6 % a vânzărilor de mașini noi din Germania. Însă vânzările au crescut în Italia, Franţa şi Marea Britanie, cu 1,9%, şi 5,8% respectiv 8,2%.

Dea asemenea cifrele au arătat că, producătorii de autoturisme mass-market: Ford, Fiat Renault și Opel au prezentat o creștere mai puternică decât branduri premium. Vânzările de autoturisme noi în luna aprilie pentru Peugeot, Renault și Opel – parte a producătorului auto american General Motors – a crescut cu 5,8 % , 9 % și respectiv 5,1 % , a spus ACEA . Si vanzarile de masini noi din gama Ford au crescut cu 7,3% și cu 3 % din gama Fiat. Dar, pe de altă parte, vanzarile din marca Mercedes – Benz au fost doar cu 1,1 % mai mari, decât ale rivalului din marca premium Audi ( detinuta de Volkswagen ) care a crescut cu doar 0,6 % . Însă vânzările BMW au fost mai mari, cu 2,3% .

Volkswagen și Hyundai au fost singurele branduri mass-market care au înregistrat o scădere a vânzărilor de 0,8% și respectiv 4,4% , au arătat cifrele.

http://www.bbc.com/news/business-27442441

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1