Olanda cere reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

_83822441_83822440

Olanda cere reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Un tribunal olandez a ordonat guvernului să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 25% până în 2020, într-un caz în care ecologiștii speră că vor crea un precedent pentru alte țări.

Aceştia susțin că guvernul a avut obligația legală de a proteja cetățenii de pericolele schimbărilor climatice. Avocatii guvernului nu au comentat imediat decizia Curţii de la Haga.

Pe de altă parte, Curtea a decis că pe baza politicii actuale, Țările de Jos ar realiza doar o reducere de 17% di emisii până în 2020, ceea ce este foarte puţin în comparaţie cu alte naţiuni.

Guvernul olandez poate face apel la o instanță superioară și nu se ştie încă modul în care hotărârea va fi executată. Uniunea Europeană a stabilit recent un obiectiv de reducere a emisiilor cu până la 40% până în 2030. O conferință importantă privind schimbările climatice va avea loc în cursul acestui an, cu scopul de a crea un acord global în ceea ce priveşte limitarea creșterii temperaturii nu mai mult de două grade peste nivelurile preindustriale.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33253772

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5