OLANDA IN JOS

  • 4-format23Olanda pierde rating-ul de top

Doar trei țări din zona euro mai au un rating AAA. Standard & Poor`s retrage Olandei cel mai bun rating. Agenția de rating s-a arătat ceva mai optimistă decât data trecută înj privința Ciprului.

 

Lista țărilor cu cel mai bun rating de credit, dată de Standard & Poor`s, este din ce în ce mai scurtă. Agenția de rating a retras vineri ratingul de top al Țărilor de Jos și a retrogradat statul la nivelul AA+. Perspectivele pentru a cincea cea mai mare economie din zona euro nu sunt la fel de bune cum au fost, spune S&P. În plus, Olanda rămâne în urma altor state ca și dezvoltarea a PIB pe cap de locuitor.

 

În zona euro mai există astfel doar trei state care sunt evaluate de S&P și au rating maxim, iar acestea sunt Germania, Finlanda și Luxemburg. La nivel mondial mai există alte 13. Printre ele se numără Hong Kong, Singapore, Liechtenstein, sau națiuni mici care acordă titluri de stat doar într-un volum mic. Dintre țările G20, în prezent Australia, Germania, Marea Britanie și Canada au ratingul maxim în cadrul agenției S&P.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 27