Olandezii vor să preia Solarworld

În lupta pentru viitorul concernului de tehnologii solare Solarworld, veștile șocante apar una după alta. Acțiunile sunt în scădere. Iar acum există o ofertă de preluare al firmei olandeze Prisma Systems.

Grupul olandez de companii, Prisma Systems, a prezentat o ofertă pentru concernul insolvent Solarworld. În cazul preluării mărcii Solarworld, există posibilitatea ca mare parte din cele 1850 de locuri de muncă să fie păstrate, explică administratorul Thomas Bornstein. Administratorul insolvenței, Heinz Piepenburg, a declarat în urmă cu fix o săptămână că el negociază cu cumpărătorii interesați, care au în minte preluarea firmei împreună cu 450 de angajați, precum și înființarea unei societăți de transfer pentru fix 1200 de angajați.

Bornstein a explicat că, condițiile preliminare pentru o preluare a companiei sunt restructurarea și alinerea puternică spre producție pentru piața internațională. Deciziile greșite, precum restricțiile asupra producției de module monocristaline trebuie corectate, mai spune acesta.

Prisma Systems, care după propriile date se numără printre cei mai mari constructori și operatori de instalații energetice cu surse regenerabile din lume, are ca scop crearea unei rețele europene de tehnologie solară. Conducerea companiei estimează capacitatea de producție din prezent la circa 3,4 gigawați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Niederlaender-wollen-Solarworld-uebernehmen-article19963812.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10