Old Mutual se va împărti în patru companii separate

_88613546_oldmutualrugby

Compania de servicii financiare Old Mutual a declarat că se va împărți în patru companii separate în urma rezultatelor unei analize strategice. Compania anglo-sud-africană a declarat că structura sa actuală a fost “prea costisitoare” și ineficientă.

Modificările aduse mediului de reglementare din Europa și Africa de Sud au făcut, de asemenea, afacerile mai complexe pentru a rula. Anuntul a venit după ce firma a raportat o crestere de 4% in profitul anual operațional la 1.7 miliarde de lire. Old Mutual a declarat că se așteaptă ca divizarea celor patru unități principale să fie finalizată până la sfârșitul anului 2018.

Compania intentioneaza să se separe in Old Mutual Emerging Markets, Old Mutual Wealth, Nedbank Group și OM Asset Management.

Old Mutual a anunțat o revizuire strategică în noiembrie, după ce fostul executiv Standard Bank Hemphill a preluat functia de director executiv. Grupul, care a fost fondat în Africa de Sud în 1845, are în prezent un pachet majoritar creditorul Nedbank din Africa de Sud. Dar intenționează să-l reducă la un pachet minoritar până la sfârșitul anului 2018.

http://www.bbc.com/news/business-35782231

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1