Omenirea trăiește pe picior prea mare

602afbde6a72c217b46d291c0ed6436e

Păduri defrișate, specii dispărute, mări golite de pești: peste tot în lume există consecințe devastatoare ale febrei umane pentru resurse. Biodiversitatea dispare chiar și în Germania, iar cauza principală este agricultura.

Omenirea trăiește pe picior prea mare, se arată într-un raport recent al WWF, depășind cu multe necesarul de subzistență. Omenirea are nevoie într-un an de capacitatea estimată a planetei de a genera resurse pentru 1,6 ani, după cum precizează organizația în raportul lor “Living Planet Report 2016”. Pe termen lung acest lucru are consecințe dramatice: spre exemplu numărul de exemplare din cele 14.000 de specii de animale studiate au scăzut cu 60% între anii 1970 și 2012.

Cele mai mari reduceri se întâlnesc în cazul speciilor care care trăiesc în ape dulci: în medie populațiile s-au redus cu 80%. Până în anul 2020 acestea sunt amenințate în continuare cu reducerea populațiilor. În special pentru că habitatele lor sunt în continuare distruse sau sunt deteriorate parțial de către om. O cauză a distrugerii habitatelor naturale este goana după resurse.

Chiar dacă ritmul defrițărilor a încetinit la nivel mondial în ultimii 25 de ani, au dispărut în această perioadă suprafețe cumulate de 239 milioane de hectare de păduri cumulate, care reprezintă de șase ori suprafața totală a Germaniei. Dar chiar și poluarea mediului înconjurător sau modificările climatice fac parte din modificările pe care omul le aduce planetei.

http://www.n-tv.de/wissen/Living-Planet-Report-2016-des-WWF-Die-Menschheit-treibt-die-Erde-in-einen-lebensbedrohlichen-Burn-Out-article18946106.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =