OMS prezintă o nouă măsură pentru stoparea răspândirii HIV

_76205482_c0201377-hiv,_artwork-spl

OMS prezintă o nouă măsură pentru stoparea răspândirii HIV
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a cerut tuturor bărbaţilor gay activi sexual să ia medicamente antiretrovirale pentru a reduce raspandirea virusului HIV. Organizația declară că măsura ar putea ajuta la prevenirea unui milion de noi infectii cu HIV de peste 10 de ani.
Oficialii avertizează că ratele de HIV în acest grup rămân ridicate pe tot globul.

Dar activiști sunt de părere că acest lucru ar putea descuraja folosirea prezervativelor – una dintre cele mai bune metode de a opri răspândirea virusului. Potrivit raportului OMS, barbatii care fac sex cu barbati, sunt predispuşi la de 19 ori mai multe sanse de a avea HIV decat populatia generala.
Expertii in sanatate spun că, oferind medicamente antiretrovirale tuturor celor predipuşi riscului – cunoscut sub numele de profilaxie pre-expunere – va oferi o modalitate suplimentară de a preveni infectia, împreună cu folosirea prezervativului. Luate constant de către persoanele cu risc ridicat, studiile arata că medicamentele pot reduce șansele de infectare cu HIV cu până la 92%.

Si oamenii de stiinta sunt de părere că încurajarea acestui grup de oameni pentru a lua aceste pastile ar putea duce la o reducere cu 25% a noilor cazuri la nivel global. Potrivit raportului, femeile transsexuale au de 50 de ori mai multe sanse de a avea HIV decat alti adulti, un nivel similar cu cel observat în rândul persoanelor care își injectează droguri.

http://www.bbc.com/news/health-28264436

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 15