OMS vrea filme fără fumat

Zu-Zeiten-von-Humphrey-Bogart-hat-Hollywood-das-Rauchen-noch-zelebriertRegulamentele pentru industria tutunului s-au înăsprit de ani de zile, doar rar produsele din tutun mai pot fi promovate. Unul din cazuri este la Hollywood, dar dacă va fi cum vrea Organizația Mondială a Sănătății, se va sfârși curând și acolo. OMS cere filme fără fum de țigară și noi limite de vârstă.

Legenda celor de la Hollywood, Donald Sutherland, este un star pe gustul celor de la Organizația Mondială a Sănătății. Acesta, în vârstă de 80 de ani, care a strălucit din nou ca personaj negativ în ultimul film din seria “Hunger Games”, este cunoscut ca și militant împotriva fumatului. Pe o rază de 100 de metri în jurul starului nimeni nu are voie să fumeze, raportează colegii săi de pe platou.

Astfel de reguli ar trebui introduse de asemenea și pe ecrane, spun cei de la OMS. Într-un studiu recent ei avertizează asupra influenței filmelor cu vedete care fumează, asupra copiilor și tinerilor. În același timp ei cer guvernelor să majoreze limita de vârstă pentru vizionarea filmelor care includ fumatul. Nu în cele din urmă, subvențiile de stat pentru filmele care promovează fumatul și consumul de produse din tutun ar trebui retrase.

Filmele în care sunt consumate produse din tutun ispitesc milioane de tineri să se apuce de fumat, subliniază cei de la OMS, în prezentarea raportului lor “Smoke-Free Movies Report”, în noaptea dinspre duminică spre luni. Pentru industria tutunului filmele reprezintă unul dintre ultimele canale ce mai pot fi utilizate pentru promovarea produselor din tutun, neafectate fiind deocamdată de interdicțiile aflate în vigoare, spune directorul OMS, Douglas Bettcher.

http://www.n-tv.de/wissen/WHO-will-rauchfreie-Filme-article16897556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2