Omul de afaceri Avraham Morgenstern, reținut la Buenos Aires

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat la opt ani închisoare pentru evaziune fiscală, a fost localizat și reținut, în cursul nopții de miercuri spre joi, în Argentina, la Buenos Aires, a anunțat Biroul de presă al IGPR.

“În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Serviciul Urmăriri al Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, Avraham Morgenstern, urmărit internațional de autoritățile române, a fost localizat și reținut, în cursul acestei nopți, în Buenos Aires — Argentina. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documentele de identitate ale unui conațional”, a precizat sursa citată.

În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situații.

Potrivit IGPR, schimbul de date și informații a avut loc prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din Poliția Română, iar operațiunea s-a derulat cu sprijinul Europol, Interpol și US Marshall.

“Mulțumim pentru excelenta cooperare polițienească reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din peste 26 de state partenere ENFAST, în special polițiștilor din Spania și Germania, dar și partenerilor interni”, a transmis IGPR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2