Omul de afaceri Dan Adamescu, condamnat la patru ani de inchisoare, a murit

UPDATE.+Omul+de+afaceri+Dan+Adamescu+n+stare+foarte+grav+la+spital.+Doar+sora+lui+a+primit+cu+greu+dreptul+s-l+viziteze_498302
Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, luni seara, într-o unitate spitalicească din exteriorul Penitenciarului Jilava, a declarat Carmen Uțoiu, inspector de penitenciare.

“În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 23,45, a avut loc decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Jilava. Aceasta se afla într-o unitate spitalicească din exteriorul penitenciarului”, a spus Uțoiu.

Ea a anunțat că, potrivit procedurilor legale, a fost anunțată familia persoanei decedate de îndată, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

“Nu este o informație de interes public (în ce spital era n.r.), nu vă pot comunica astfel de date, iar cele legate de starea de sănătate și diagnosticul persoanei în cauză, de asemenea, sunt confidențiale, conform Legii pacientului”, a explicat Uțoiu.

Întrebată de când a fost transferat omul de afaceri într-un spital privat, ea a răspuns, că, din informațiile sale, din septembrie 2016.

Dan Adamescu executa o condamnare de patru ani și patru luni primită într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență, iar pe 21 decembrie o instanță din București i-a respins definitiv o cerere de eliberare condiționată.

Omul de afaceri se afla internat într-un spital din Capitală, avocații lui susținând că este grav bolnav.

Dan Grigore Adamescu a fost un controversat om de afaceri român. Deținea companiile Astra Asigurări, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding și FC Oțelul Galați prin intermediul companiei The Nova Group. Wikipedia
Născut: 20 septembrie 1948 (vârsta 68), Râmnicu Vâlcea
Soție: Carmen Adamescu (căs. 2003–2016)
Copii: Alexander Adamescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 80 =