OMV cumpără un câmp petrolier rusesc

Concernul energetic german Uniper se luptă de ani de zile cu provocări impuse de reforma energetică. Pentru a ajunge la mal fosta subsidiară a E.ON a decis să se despartă de anumite ramuri care valorează miliarde de euro, iar acestea vor merge, printre altele, către Austria.

Concernul austriac energetic, OMV, cumpără de la concernul german de energie, Uniper, titlul de proprietate pentru un câmp petrolier din Siberia. Acest lucru implică preluarea de titluri de valoare de la două companii rusești în schimbul sumei de 1,75 miliarde de euro, a anunțat OMV duminică seara. Astfel sunt obținute 24,99% din drepturile de producție ale câmpului Yuzhno-Russkoye. Este vorba despre unul dintre cele mai întinse câmpuri petroliere din Rusia.

Tranzacția trebuie încă supusă aprobării antitrust. Încheierea tranzacției este de așteptat să se petreacă înainte de finalul anului. OMV a vândut în urmă cu câteva zile subsidiara sa turcă ce administrează benzinării, Petrol Ofisi, către grupul Vitol, de origine olandeză-elvețiană, în schimbul sumei de 1,4 miliarde de euro. Petrol Ofisi operează aproape 2000 de benzinării. În anul 2015 a obținut vânzări totale de fix zece miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/OMV-kauft-russisches-Gasfeld-article19730901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 18