OMV pompează din nou gaz către Italia

Incidentul mortal dintr-un centru de distribuție a gazelor naturale petrecut la granița dintre Austria și Slovacia a întrerupt furnizarea de gaze naturale către regiuni întinse din Europa, însă din punct de vedere tehnic, consecințele exploziei au fost depășite rapid. Încă este neclar ce s-a întâmplat exact în Baumgarten.

După explozia dintr-un terminal important de distribuție gaze naturale din localitatea austriacă Baumgarten an der March, livrările de gaze prin această stație de distribuție au fost reluate, ne arată datele gigantului austriac OMV. OMV deține 51% din acțiunile întreprinderii Gas Connect Austria, a căror instalații au suferit o explozie violentă urmată de un incendiu mistuitor.

După efectuarea unui control amănunțit al pompierilor și Biroului Național de Criminalistică, sistemele de pompare în direcția Italia, Germania și Ungaria și-au reluat spre seară activitatea, anunță concernul vienez OMV.

Părți din instalație au supraviețuit exploziei fără să fie afectate. Tranzitul prin Austria via Baumgarten ar putea fi pus din nou în funcțiune. Astfel că aprovizionarea cu gaz a țărilor partenere ar putea fi din nou asigurat. Operatorul italian de rețele de gaz pe nume Snam, care este implicat în cadrul companiei Gas Connect împreună cu asiguratorul Allianz, a estimat că livrările de gaz din Rusia vor fi reluate în curând.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/OMV-pumpt-wieder-Gas-nach-Italien-article20182337.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =