ONU cere mai mult sprijin pentru sase sute de mii de refugiaţi sirieni

un-calls-more-support-syrian-refugees

ONU cere mai mult sprijin pentru sase sute de mii de refugiaţi sirieni

Miercuri, 14 ianuarie, ONU a făcut apel pentru mai mult sprijin refugiaților sirieni, după ce a lansat cel mai mare raport realizat vreodată pentru examinarea condițiilor de viață ale comunităților de refugiați.

Comisionarul Superior al Națiunilor Unite Superior pentru Refugiați (UNHCR), Antonio Guterres a declarat că raportul s-a bazat pe date colectate din chestionare completate de aproape 150.000 de refugiați sirieni în timpul vizitelor efectuate de UNHCR și partenerul său Ajutor și Dezvoltare Internațională (IRD).

“Acest raport se referă la 620,000 de refugiați sirieni înregistrați de UNHCR și implică 84 la suta dintre ei care nu trăiesc în tabere ci care trăiesc in comunitate. Acest raport corespunde cu cel mai mare sondaj realizat vreodată la nivel global cu privire la condițiile de trai ale refugiatului în comunitate “, a declarat Guterres, la o conferință de presă în Iordania.

Potrivit ONU, veniturile și cheltuielie pentru majoritatea gospodăriilor refugiaților este acum sub nivelul necesar pentru a satisface majoritatea nevoilor de bază, bazându-se tot mai mult pe asistența umanitară.

http://www.ibtimes.co.uk/un-calls-more-support-syrian-refugees-1483392

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 54