onu pe droguri

_74977911_74977910

ONU avertizează în legătură cu creştere fîră precedent a drogurilor sintetice
Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că drogurile sintetice, cum ar fi metamfetamina și așa numitele ” droguri legale ” sunt în curs de o ” expansiune la nivel mondial fără precedent “.
Au fost identificate aproape 350 de noi substanțe psihoactive ( NPS), a declarat Oficiul ONU pentru Droguri și Criminalitate ( UNODC ) .
Pe de altă parte, cele mai recente raporturi ale World Drug au avertizat de asemenea, că serviciile de urgență se luptă pentru a trata utilizatorii de droguri. Au fost identificate noi rute de aprovizionare cu metamfetamina și centre de producție în Africa de Vest și Iran.

ONU spune că noile NPS, au câștigat popularitate și nu mai sunt limitate la piețele de nișă. Aceste droguri nu se găsesc sub nici o formă de control internațional și sunt adesea cumpărate și vândute on-line, putând fi de multe ori la fel de periculoase precum drogurile comune. Multe droguri legale sunt concepute pentru a imita efectele altor droguri, cum ar fi canabisul și ecstasy.

Numărul de tipuri de canabinoide sintetice a crescut de la aproximativ 60 la mijlocul 2012 la 110 anul trecut. În ciuda creșterii numărului diferitelor droguri sintetice si avertismentelor cu privire la pericolele lor, noi substanțe psihoactive au fost adăugate la o listă de substanțe controlate pe plan internațional din 2009. Raportul sugerează ca este prea devreme pentru a spune dacă eforturile de a interzice unele substanțe din diferite țări, au condus la un declin în utilizarea pe termen lung de droguri. De asemenea, raportul avertizează că mulți utilizatori cumpăra noile medicamente psihoactive, crezând că acestea sunt substanțe mai comune, cum ar fi ecstasy. Utilizatorii de asemenea, amestecă diferite tipuri de droguri, ceea ce duce la o dificultate în stabiliraea tratamentului corect.

http://www.bbc.com/news/world-europe-27490335

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 30