ONU se teme de foamete

5089817

ONU se teme de foamete
Va fi suficientă hrană pentru nouă miliarde de oameni în 2050? Organizația Națiunilor Unite spune clar că pentru următorii zece ani și mai mult cererea poate fi acoperită. Chiar și dacă apar evenimente neprevăzute.

Actuala producție mondială de alimente poate satisface, conform ONU și OCDE, cererea pe următorii zece ani. Secretarul general al OCDE, Angel Gurria, a declarat că planeta are capacitatea să susțină cerea de alimente din următorii zece ani și chiar să se se dezvolte pentru a putea acoperi cererea de alimente din partea a 9 miliarde de oameni până în anul 2050.

Prețurile la alimente au atins în anul 2008 un nivel record, care a dus la revolte în state precum Egipt, Camerun sau Haiti. Patru ani mai târziu s-a ajuns la un nou record, datorat în principal vremii nefavorabile și restricțiilor de export.

Dar potrivit experților producția a crescut, ceea ce a dus în prezent la un excedent de grâu, orez sau zahăr. Astfel că ne putem aștepta la o scădere a prețurilor. Iar cel puțin în cazul grâului, această scădere poate ajunge și la 13% din media prețurilor din ultimii doi ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/UN-nimmt-Sorge-vor-Hungersnot-article13198486.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 36