ONU SI CLIMA

_73932563_73932562Raportul ONU despre schimbarile climatice

Efectele incalizirii globale sunt prezentate de catre ONU, intr-un raport ca fiind: severe, omniprezente si ireversibile.

Oamenii de știință și oficiali, reuniți în Japonia, spun că documentul este evaluarea cea mai cuprinzatoare, pana in prezent a impactului schimbărilor climatice asupra lumii.Unele efecte ale schimbarilor climatice includ un risc mai mare de inundatii si modificari in randamentul culturilor si disponibilitatii resurselor de apa.

In acest caz, oamenii ar putea fi in  masura sa se adapteze la unele dintre aceste schimbari, dar cu anumite limite.

Un exemplu de o strategie de adaptare ar fi  construirea  de diguri de protecție împotriva inundațiilor, un altul ar fi introducerea de irigare mai eficienta pentru fermierii din zonele în care apa este insuficientă.

Insa, sistemele naturale poarta in prezent greul referitor la schimbarile climatice, de aceea un impact tot mai mare asupra oamenilor este unul de temut.

Efecte si solutii pentru inclazirea globala

Pentru o astfel de problema, membrii proiectului climatic ONU, vor sa ofere dovezi de amploare  a acestor efecte climatice. Rezumatul acestui proiect are la baza preocuparea pentru sanatatea oamenilor, a habitatelor acestora si siguranta lor, care este susceptibila la cresterea temperaturilor.

Raportul a primit aprobare, dupa o serie de discutii realizate la Yokohama. Acesta fiind al doilea dintr-o serie a Grupului Interguvernamental privind schimbarile climatice, in acest an prezentand efectele si solutiile pentru  incalizrea globala.

De subliniat este faptul ca suma de dovezi stiintifice privind incalzirea globala, aproape s-a dublat de la ultimul raport din 2007; fie ca este vorba de topirea ghetarilor sau incalzirea solului, rezumatul specifica faptul ca pe toate continentele si peste oceane, schimbarile climatice au cauzat un impact asupra sistemelor naturale si a oamenilor, in ultimele decenii.

Raportul detaliază un impact semnificativ pe termen scurt asupra sistemelor naturale în următorii 20 până la 30 de ani. Acesta detalii aduc cinci motive de îngrijorare care ar crește, probabil, ca urmare a încălzirii globale: amenintarile la sistemele unice: Oceanul Arctic, recifurile de corali. Astfel un impact va aparea asupra marilor si sistemelor de apa dulce, iar oceanele vor deveni mai acide amenintand coralii si multe specii pe care le adapostesc.

Documentul prezinta , de asemenea, schimbarile care vor surveni la animale, oameni si in hrana  acestora.

Cei care au infiintat raportul  explica marea descoperire care s-a produs in acesta; si anume idea de gandire construita cu privire la gestionarea schimbarilor climatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 23