Opec îneacă concurența în petrol

RTX1FDD8

Opec îneacă concurența în petrol

De luni de zile oferta de petrol depășește cu mult cererea de la nivel mondial. Experții prognozează un declin în producție, cum nu s-a mai întâlnit de un sfert de secol. Dar acesta nu va sosi din partea statelor din golf.

Arabia Saudită are grijă să se pună o nouă presiune pe piața petrolului. Țara a respins potrivit rapoartelor media o întâlnire neprogramată a OPEC. Venezuela a cerut întâlnirea, pentru că suferă de multă vreme de pe urma prețurilor. Saudiții au fost de părare că o reuniune extraordinară a OPEC nu ar conduce la măsuri concrete care să ofere protecția prețului la petrol, anunță Reuters sub citarea unor surse anonime. Ministrul arab al petrolului a discutat propunerea Venezuelei în timpul unei întâlniri din Qatar.

Între timp analiștii de la Goldman Sachs și-au redus previziunile pentru prețul petrolului de sortiment Brent pentru anul care vine. Producția OPEC este peste așteptări, iar Iranul are potențialul de a-și majora cantitățile produse în următorul an.

În studiul Goldman Sachs se mai spune că, prețurile la petrol vor ajunge la podea în următoarele șase până la nouă luni. Cantitățile produse de SUA vor scădea de asemenea puternic, iar piața va ajunge astfel din nou într-o situație de echilibru. Din anul 2017 producția de petrol americană ar trebui să crească din nou, pentru că de atunci se va produce o echilibrare a pieței.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Opec-ertraenkt-die-Konkurrenz-weiter-in-Oel-article15910566.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =