Opel Ampera-e, campion la autonomie

opel-ampera-e

Noul automobil electric al celor de la Opel, Ampera-e ar trebui să poată să ruleze peste 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Astfel, cei de la Rüsselsheim surclasează concurentul direct și se mai confruntă doar cu concurență din partea clasei de lux. Premiera autoturismului se va face la Salonul Auto de la Paris.

Automobilul electric Opel Ampera se laudă cu cea mai mare autonomie din clasa sa. După cum a anunțat recent constructorul auto, micul crossover așteptat pentru începutul anului 2017 poate să ruleze peste 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Astfel surclasează concurentul său direct: anterior campion la autonomie prin mașinile de utilizare zilnică era BMW i3, care era capabil de o autonomie de 300 de kilometri, urmând Nissan Leaf cu 250 de kilometri și Renault Zoe cu 240. O autonomie mai mare de atât este oferită doar de modelele de lux de la Tesla, Model S ar trebui să ajungă undeva la 500 de kilometri per încărcare.

Este vorba bineînțeles de datele obținute de producător în condiții de laborator. Însă chiar și în condițiile nefavorabile de zi cu zi sau trafic urban, Ampera-e ar trebui să depășească 300 de kilometri per încărcare, spun cei de la Opel. Acest lucru este posibil printr-un acumulator de dimensiuni relativ mari. Acolo unde concurența utilizează o capacitate a bateriei între 20 și 30 kWh, Ampera-e folosește 60 kWh. Acumulatorul este dezvoltat împreună cu concernul mamă al Opel, General Motors și concernul de produse chimice coreean, LG Chem.

Opel poate ajuta domeniu electro-mobilității să înregistreze un progres semnificativ, dar acest lucru depinde în principal de prețul de achiziție al autoturismului. Suma exactă va fi dezvăluită doar după startul Salonului Auto de la Paris din luna octombrie. Concernul înfrățit, Chevrolet, cere în SUA pentru modeul Bolt, care are o construcție foarte asemănătoare suma de 37.500 de dolari (circa 34.500 de euro). Posibilele facilități fiscale pentru automobile ecologice ar putea coborâ prețul la 30.000 de dolari. BMW i3, care este concurent direct pentru Opel, costă în Germania 36.150 de euro, oferind o autonomie oficială de 300 de kilometri.

http://www.n-tv.de/auto/Keiner-kommt-weiter-als-der-Opel-Ampera-e-article18638576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 8