Opel ar putea deveni o marcă complet electrică

Noul concern mamă al Opel nu vrea să ofere sub nici o formă o garanție a joburilor. Directorul executiv al PSA a declarat că acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De altfel el este deschis pentru orice fel de propuneri. Își închipuie în acest moment că Opel va deveni pe viitor o marcă doar pentru automobile electrice, cu o condiție.

Opel ar putea deveni un producător exclusiv de mașini electrice după preluarea de către concernul francez PSA. Dacă Opel va deveni cândva o marcă doar de automobile electrice, acest lucru va fi susținut de companie, cu condiția ca afacerile să fie în continuare profitabile, a declarat șeful PSA, Carlos Tavares, pentru Bild am Sonntag.

Opel va aduce imediat pe piață mai multe automobile electrice și hibride de tip plug-in. PSA va contribui la această tehnologie. În anul 2023 circa 80% din gama de modele a mărcii va fi electrificată, spune Tavares. Nu există nici un motiv pentru care Opel nu ar putea profita de acest lucru.

Directorul Opel, Michael Lohscheller, a subliniat în discurs că el vrea să ducă compania rapid înapoi în zona de profit. Opel trebuie să devină profitabilă, spune el. Pentru asta până în anul 2026 vor fi utilizate fonduri în valoare de 1,7 miliarde de euro, în special în domenii dezvoltare și achiziții. Marca Opel va rămâne una germană. Lohscheller a declarat că există idei concrete în privința modului în care se va face proiectarea, manipularea, iluminatul, scaunele, fitingurile.

Tavares nu vrea însă să ofere o garanție a joburilor pentru oamenii de la Opel. Cel mai bun drum pentru a proteja compania este de a o face profitabilă, spune directorul PSA: dacă oamenii își desfășoară activitatea mai bine, mai rapid și se adaptează mai bine decât cei ai concurenței, atunci joburile lor sunt sigure în mod automat. Concernul francez PSA, care deține, printre altele, mărcile Peugeot, Ceitroen și DS, a preluat de scurtă vreme marca Opel. Până în 2018 locurile de muncă ale celor fix 20.000 de angajați din Germania sunt asigurate. Apoi nu mai există nici un fel de garanții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Opel-koennte-reine-Elektro-Automarke-werden-article20025947.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48