opel inchis

48117127

 

  1. 160.000 euro pe job

La sfarsitul anului trecut Opel a sistat productia de la Bochum. Cu toate acestea, societatea trebuie sa sape adanc in buzunar. Aceasta are de suportat cheltuieli cu compensatii pentru angajatii disponibilizati. Suma total se ridica la sute de milioane de euro.

Inchiderea fabricii de la Bochum va costa producatorul de automobile Opel peste jumatatea de miliard de euro, potrivit raportului unui ziar german. Doar reducerile de personal obliga compania la plata a 552 milioane de euro, conform Frankfurter Allgemeine Zeitung citand informatii din partea consiliului de supraveghere al companiei. Iar conducerea a aprobat suma in luna martie a acestui an. Un purtator de cuvant al Opel a refuzat sa comenteze informatiile ce provin din partea consiliului.

 

Odata cu disparitia centrului de productie de la Bochum vor fi eliminate si aproximativ 3300 de locuri de munca. In medie, victimele disponibilizarilor au primit in medie 110.000 euro ca si compensatie, scrie acelasi Frankfurter Allgemeine Zeitung. In plus, va fi finantata o companie de transfer si una de scheme de pensionare anticipata. 200 de angaja;i vor primi oferte de relocare in alte unitati.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bochum-Aus-kostet-Opel-halbe-Milliarde-article12841286.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9