Opel se întoarce

3n0b5859Doar cu un ajutor de miliarde din banii plătitorilor de taxe a reușit Opel să se salveze de la un faliment în urmă cu câțiva ani. Prin intermediul unor programe dure de economisire și modele noi, constructorul auto a găsit din nou drumul către zona de succes. Ca o recompensă, acum apare cel mai bun rezultat al ultimilor ani.

După o criză ce a durat ani de zile, optimismul se întoarce la Opel. Compania fiică a General Motors a vândut în anul 2015 peste 1,1 milioane de automobile, ceea ce reprezintă o creștere de 3,3% față de anul precedent și în același timp o cifră ce nu a mai fost atinsă din anul 2011. Directorul de vânzări al Opel, Peter Christian Küspert, a declarat că au fost majorate volumele și cota de piață, iar cei din conducere sunt foarte încrezători că același succes va fi înregistrat și în anul 2016.

În total Opel și sora sa britanică, Vauxhall, au crescut ceva mai puternic decât media pe piața auto europeană. În zece țări cota de piață a fost majorată, în prezent aceasta se situează la 5,8% în Europa. În special modelele Mokka și Corsa s-au vândut foarte bine. Chiar și în cazul autovehiculelor utilitare a existat un plus de 24%, pentru un total de peste 100.000 de unități. Nici măcar declinul din Rusia nu a reușit să afecteze afacerile. Pe fondul crizei economice, Opel s-a despărțit de această piață anul trecut în martie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Opel-meldet-sich-zurueck-article16726556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 92 =