Opel sfidează criza din Rusia

Autos

Opel sfidează criza din Rusia

Vânzările cresc, pierderile se reduc. La filiala GM, Opel, ce altădată suferea de probleme cronice, merge acum totul bine. Zona de profit pare să fie din nou în apropiere. Și asta deși o piață importantă pentru vânzările concernului este aproape complet pierdută.

Opel este pe drumul cel bun pentru ieșirea din zona de pierdere, pentru care a realizat progrese majore. În ciuda regresului din Rusia, filiala europeană a GM a pierdut în primăvara acestui an semnificativ mai puțini bani decât în anul precedent. Pierderile operative în afacerile europene ale General Motors au scăzut în al doilea trimestru la 45 de milioane de dolari, după exact 305 milioane de dolari în anul precedent, anunță GM la Detroit.

Șefa concernului, Mary Barra, a declarat că sunt siguri că își vor atinge obiectivele pentru anul 2016. Pentru Opel asta înseamnă că în anul următor compania va raporta profit. Și asta chiar dacă Opel prin criza pieței rusești va pierde aproape total vânzările planificate acolo în acest an, de peste 80.000 de unități.

Până în luna iunie marca a vândut peste 9000 de automobile în Rusia. Șeful Opel, Karl-Thomas Neumann, a scris într-o scrisoare deschisă către angajați că astfel compania nu va crește la fel de rapid cum se anticipa anterior. Între timp cea mai mare fabrică Opel din St. Petersburg a fost închisă, iar până la sfârșitul anului Opel își va închide complet orice fel de afaceri de pe această piață, fostă mare speranță pentru companie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Opel-trotzt-der-Russlandkrise-article15581266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =