OPEL SINGUR

  • chevrolet-opelOpel este din nou singur

Vești bune pentru fanii Opel: societatea-mamă General Motors va retrage marca Chevrolet din Europa până în 2015. Astfel, Opel va avea un concurent mai puțin. Pentru General Motors, în schimb, această mișcare ar putea fi una costisitoare.

Pentru cumpărătorii de automobile nu e mereu simplu. Când aceștia merg într-o reprezentanță Opel pentru a cumpără un automobil, aceștia se confruntă cu o alegere. Să aleagă între modelul Opel, care e ceva mai scump, sau să se decidă pentru un Chevrolet, care e foarte similar? Ambele modele sau branduri sunt comparabile din punct de vedere tehnic, dar cel de la Chevrolet ceva mai ieftin. Nu de puține ori este achiziționat modelul mai ieftin. Din punctul de vedere al societății mamă, General-Motors, acest lucru nu contează, ambele branduri sunt sub cupola GM. Dar din punct de vedere al brandului Opel, este devastator. Cine pleacă de la reprezentanță cu un Chevrolet, nu va mai cumpăra un Opel.

Este un pas mare pentru gigantul din Detroit. Plecare Chevrolet din Europa va întări, pe lângă brandul Opel și brandul britanic înrudit, Vauxhall. GM va ceda atât Europa de Vest, cât și Europa de Est până la sfârșitul anului 2015, a declarat președintele consiliului de supraveghere al Opel, Stephen Girsky într-o conferință de presă. El a justificat mișcarea prin faptul că încrederea lor în mărcile Opel și Vauxhall în Europa a crescut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12