Opel va rămâne o companie germană

PSA prezintă cifrele pentru anul trecut. Directorul executiv al concernului, Tavares, își exprimă opinia și cu privire la achiziția mărcii Opel. El a confirmat încă o dată garanțiile făcute. Iar Ministerul Economiei, Brigitte Zypries, va călători la Paris pentru discuții.

Directorul executiv al concernului PSA, Carlos Tavares, a asigurat că Opel va rămâne o companie germană în cazul unei preluări de către francezi. Acest lucru este în interesul tuturor, a asigurat directorul grupului PSA la Paris la prezentarea cifrelor anule pe 2016. Există clienți care nu vor să ia în considerare mărcile franceze. De aceea pentru PSA este important ca pe lângă mărcile Peugeot sau Citroën să dețină o marcă germană precum Opel.

Tranzacția este însă departe de a fi încheiată, mai adaugă acesta. A subliniat însă că toate acordurile existente cu muncitorii vor fi păstrate. Printre acestea se numără și restricțiile de concediere în vigoare până în anul 2018. Tavares a spus că PSA își păstrează promisiunile. Într-o discuție telefonică cu cancelarul german Angela Merkel, Tavares a asigurat că locațiile, investițiile și garanțiile de job oferite de GM vor fi respectate.

PSA prezintă cifre strălucitoare pentru anul trecut, ceea ce îi facilitează mult operațiunile de preluare. Concernul aproape că și-a dublat profitul față de anul precedent, acționarii vor primi din nou dividende după 5 ani de zile: 48 de cenți pe titlu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Opel-soll-deutsches-Unternehmen-bleiben-article19716100.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 70