Opel vrea să dea afară 500 de angajați

2-format530

Opel vrea să dea afară 500 de angajați
Rusia este pentru Opel de ani buni o piață promițătoare. Criza din ucraina face ca filiala GM să sufere acum o scădere a vânzărilor. Situația se înrăutățește.

Opel va fi mai econom, având în vedere criza de vânzări din Rusia. Producătorul auto își retrage producția din țară și va renunța aproape sigur la aproximativ 500 de angajați. În plus, fabrica din St. Petersburg va funcționa pe viitor doar la capacitate redusă, după cum a anunțat compania fiică a General Motors din SUA, în cursul zilei de marți, la Rüsselsheim.

În același timp GM Europa a schimbat conducerea de top, conform site-ului companiei. Managementul afacerilor din Rusia va fi preluat, cu efect imediat, de șeful anterior al diviziei de achiziții și logistică a grupului Opel , Susanna Webber. Predecesorul său, Andy Dunstan, care a fost responsabil pentru afacerile ruse își va începe al doilea mandat doar din noiembrie 2013. El este vicepreședinte al unității din Rusia.

Piața auto se prăbușește, cota de piață a acitivtăților din Rusia scade rapid și este pentru prima dată de la începutul anului când GM își reduce operațiunile din țară. Anterior, General Motors International Operations (GMIO) a fost responsabil. Chiar și în 2013, Rusia a fost, după Germania și Marea Britanie a treia cea mai mare piață pentru producător, după cum a dezvăluit Ceo-ul Opel, Karl-Thomas Neumann. Potrivit companiei, GM a vândut 275.000 de mașini în anul 2013 în această țară. Acesta a mai spus că, crede în potențialul pe termen lung al Rusiei, dar volumul și prețurile sunt în prezent sub o presiune severă și rubla continuă să piardă din valoare.

În primele opt luni ale anului, piața totală de automobile din Rusia a scăzut, conform informațiilor disponibile cu 12,1%. Opel a fost producătorul care a fost lovit cel mai puternic. Cota de piață a brandurilor Opel, Chevrolet și Cadillac a scăzut la 7,8%.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/wegen-sanktionen-gegen-russland-opel-will-500-mitarbeiter-loswerden/10708628.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 92