“Opelanii” de la Bochum caută noi joburi

Opel-Bochum

“Opelanii” de la Bochum caută noi joburi

La nouă luni de la închiderea fabricii Opel de la Bochum, acolo a mai rămas doar moloz. Pentru majoritatea din cei 3300 de foști angajați, capitolul nu s-a încheiat însă.

Unii angajați Opel de la Bochum au lucrat în această întreprindere timp de 20 de ani sau chiar mai mult. După închiderea unității acum nouă luni, majoritatea dintre aceștia își caută încă un nou job, doar puțini dintre aceștia au găsit deja.

Aproximativ 250 dintre ei fac parte dintr-o companie de transfer finanțată de Opel, pentru a-i ajuta să se transfere pe posturi noi, spune Eva Kerkemeier, director executiv la compania IG Metall. Astfel că peste 100 de angajați se află în cadrul unor cursuri de calificare pentru joburi, pentru care însă nu a fost stabilit un transfer concret. Iar 15 angajați au fost implicați într-un stagiu de practică.

Puținele locuri de muncă pe termen lung le-au găsit foștii angajați Opel tocmai la Deutsche Bahn, în cadrul administrării traficului urban sau la unitățile regionale de pompieri. Alții s-au îndreptat către companii mijlocii din regiune. Alții au trecut la activități independente de transport. Kerkemeier spune că în general acesta reprezintă primul pas.

Compania de transfer a ofertat deja aproape 1000 de cursuri de formare suplimentară, spune ea mai departe. Astfel că 174 de foști angajați ai Opel au absolvit cursuri cu certificate ca și operator de stivuitor. 82 de angajați au obținut un permis de conducere pentru autobuz. Alții s-au format ca și operatori CNC sau auditori în asigurarea calității.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bochums-Opelaner-suchen-neue-Jobs-article16066146.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 37