Operatorii americani de cablu se alătură

32889A00F32760FD

Operatorii americani de cablu se alătură

Doi ani a durat bătălia pentru preluare – acum se pun de acord investitorul John Malone cu compania Time Warner Cable. Firma lui Malone, Liberty, preia furnizorul de cablu și va deveni numărul doi pe competitiva piață americană de televiziune prin cablu.

Operatorul american de cablu Charter Communications și Time Warner Cable vor să se alăture. Aceștia au în vedere o preluare a Time Warner prin intermediul Charter Communications pentru suma de 55 miliarde de dolari cash și acțiuni, după cum anunță cele două concerne. Dacă se iau în considerare și datoriile, atunci tranzacția are o valoare totală de 78,7 miliarde de dolari.

Charter este al patrulea cel mai mare ofertant de cablu din SUA, Time Warner Cable este numărul doi. Charter a făcut o ofertă pentru TWC deja de la începutul anului trecut, dar la acea vreme a fost dat la o parte din febra preluărilor de pe piața americană de către gigantul american Comcast. Acționarii și autoritățile concurenței trebuie însă să mai aprobe tranzacția. Dacă totul merge bine, Charter va intra în liga celor mai mari ofertanți de internet broadband și pay-tv din SUA, cu sprijinul Liberty Broadband Group, al miliardarului John Malone.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Kabelbetreiber-schliessen-sich-zusammen-article15172281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 80