Operatorul de parcuri solare și eoliene EnBW face o ofertă pentru Prokon

48390083-1

EnBW face o ofertă pentru Prokon

Furnizorul de utilități EnBW vrea să își extindă în continuare proporția de energie eoliană produsă. Compania din sud-vest vrea să plătească pentru Prokon ceva peste jumătate de miliard de euro. Valoarea modelului cooperatist este, cu toate acestea, mai ridicat.

EnBW oferă creditorilor Prokon 550 de milioane de euro în numerar. Directorul financiar al EnBW, Thomas Kusterer, a declarat în timpul unei conferințe telefonice că oferă un nou început pentru Prokon și un viitor mai sigur, pentru a câștiga favoarea proprietarilor operatorilor insolvenți ai parcului eolian. Acesta a mai adăugat că se gândește serios la o extindere a afacerilor cu energie eoliană.

Comitetul creditorilor Prokon au selectat recent ca investitor preferat furnizorul de utilități din Baden-Wurttemberg. EnBW este singurul ofertant rămas pentru Prokon. De asemenea și operatorul de parcuri solare și eoliene, Capital Stage, are o ofertă pentru compania insolventă. EnBW trebuie însă să mai lucreze la convingerea creditorilor.

Kusterer a declarat însă că oferta EnBW se situează cu 100 de milioane de euro mai jos decât evaluarea făcută asupra modelului de afaceri. Modelul de afaceri cooperatist rulează de mulți ani și este presărat cu incertitudini, explică directorul financiar al EnBW referitor la oferta sa.

EnBW este convinsă că oferta finală este foarte bună. Ambele modele sunt astfel constituite încât creditorii Prokon își vor pierde 40% din capitalul investit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EnBW-gibt-Gebot-fuer-Prokon-ab-article15155371.html48390083-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =