Opinie: este timpul ca Elon Musk să se retragă – Partea II

Imagini pentru elon musk step aside

Moștenirea lui Musk este nepătată, iar inteligența sa nu poate fi pusă la îndoială. Au fost necesare decenii pentru ca producătorii auto să ajungă să înțeleagă că eficiența consumului de combustibil a fost inevitabilă nu doar pentru stabilitate economică și geopolitică, ci absolut obligatorie pentru a salva ceea ce a mai rămas dintr-un mediu care se degradează rapid.

I-au luat lui Musk doar câțiva ani pentru a face din mașinile electrificate un bun accesibil aproape oricui, mult mai rapid decât ar fi reușit oricare alt producător auto de tradiție, acest avânt fiind alimentat de panouri solare pentru gospodării, ideea de lux și viteze incredibile pe șosele.

Dacă îi ascultăm pe acționarii Tesla, pe fanii brandului și pe proprietarii de rezervări, acest lucru reprezintă o confirmare a faptului că viitorul automobilelor și al șoferilor este unul strălucit. Publicul vrea automobile deosebite și avansate din punct de vedere tehnologic care să respingă dogma din Detroit “Noi știm ce este mai bine pentru voi și pentru mașinile voastre”, iar contribuția lui Musk în această poveste reprezintă capitole întregi, nu doar câteva pagini.

Dar spre deosebire de motto-ul câteodată arogant al celor de la Detroit, Musk a operat de cele mai multe ori fără control sau fără a lua în considerare efectul cuvintelor sau acțiunilor sale. Acoperirea sau ridiculizarea comentariilor în timpul prezentărilor publice, indiferența din timpul crizelor și ascunderea deliberată a problemelor din producție nu ar fi doar motive de îngrijorare, ci cauze serioase de concediere la orice alt producător major de automobile din America.

Acum, orice ofițer corporațional de calitate trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre el personal, ci despre mașinile la care a ajutat să fie construite. Până recent, o parte din atracția Tesla era faptul că erau utilizați bani publici pentru a ajuta la lansarea acestor mașini pe șosele. Musk a respins mereu rolul pe care banii publici i-au avut în succesul companiei sale, inclusiv cel al Departamentului de Împrumuturi Energetice.

https://www.motorauthority.com/news/1118291_opinion-time-for-teslas-elon-musk-to-step-aside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =