Oportunitate pentru constructori, CFR demarează licitația pentru reabilitarea căii ferate Brașov-Sighișoara, proiect estimat la 3,1 miliarde lei

03_sina_shutterstock_36-605x
Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA a lansat licitația deschisă pentru reabilitarea tronsonului feroviar Brașov – Sighișoara, valoarea estimată a contractului fiind de 3,1 miliarde de lei (fără TVA), a anunțat compania, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sursa de finanțare este asigurată de Comisia Europeană (CE), prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporție de 85%, iar cofinanțarea în proporție de 15% de la bugetul de stat.

‘Reabilitarea celor două secțiuni Brașov — Apata și Cata — Sighișoara, în lungime totală de 86 de kilometri, va contribui la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungara — Curtici — Arad — Simeria — Sighișoara — Brașov, prin: creșterea vitezei de circulație la 160 km/h, reducerea duratei de transport, creșterea siguranței feroviare, facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, introducerea sistemelor moderne de semnalizare și de management al traficului, respectiv îmbunătățirea gradului de confort oferit călătorilor în stațiile de cale ferată’, se menționează în comunicatul CFR.

Compania precizează, totodată, că, în scurt timp, va fi lansată și licitația pentru secțiunea de mijloc Apata — Cata, pentru care CFR SA a semnat contractul de finanțare cu Comisia Europeană în luna noiembrie 2016.

În ceea ce privește proiectul de reabilitare a secțiunilor Brașov — Apata și Cata — Sighișoara, acesta cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură și suprastructură feroviara: terasamente linii C.F, consolidări, poduri și viaducte, podețe, tuneluri, pasaje superioare, drumuri, linie de contact, trafic feroviar, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicații, comunicații pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, arhitectură, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termo-ventilație, apărări de maluri, semnalizare, protecția mediului.

Pe acest traseu se află 11 puncte de secționare, toate centralizate electrodinamic (CED), precum și patru stații de cale ferată, 15 halte, două noduri de cale ferată principale și un tunel dublu de 660 metri lungime.

Anunțul de participare la procedura licitație deschisă și documentația de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), pe www.e-licitatie.ro.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 1 februarie 2017, ora 16:00, iar deschiderea acestora este programată pentru data de 27 februarie 2017, la ora 18:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 15 =